Kandyzowany imbir

20:25


Sezon 
listopadowy
na blogu rozpoczynam wpisem
kulinarnym.
Zaraz przekonacie się dlaczego...

Imbir.
Niezastąpiony w leczeniu 
przeziębień,
pyszny jako dodatek rozgrzewający do herbaty.
Można go wykorzystywać na różne sposoby.
Mam kilka takich sprawdzonych przepisów.
W tym ten właśnie,
który okazał się być
przepisem niezawodnym.
Z jednym zastrzeżeniem
- bardzo szybko znika z lodówki...


I m b i r   k a n d y z o w a n y





 Przepis na kandyzowany imbir
oraz przygotowanie syropu
poleciła już dość dawno na swojej
stronie Bea.
Znajdziecie go  tutaj .

Należy postępować według wszystkich wskazówek,
począwszy od obrania i pokrojenia imbiru,
a potem przygotowania syropu...

Przepis jest prosty,
choć jego wykonanie zabiera trochę czasu.
Ale potem już tylko można
delektować się jego smakiem i wykorzystywać
na różne sposoby.
W tym przepisie
są dwie możliwości:
możemy przygotować
tzw. suchy imbir kandyzowany
oraz syrop,
który można dość długo przechowywać
w lodówce.











Mam nadzieję,
że sięgniecie po ten przepis
i przekonacie się,
że jest wspaniały :)






Spokojnego wieczoru :)))


Marta


PS Przypominam o moim candy, zapisy tutaj ,
udział w nim możecie także wziąć zgłaszając się na stronie fb
 

You Might Also Like

4 komentarze

  1. Ten imbir w cukrze jest przepyszny :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Został mi jeszcze jeden mały słoik, ale obok stoją już kandyzowane plastry pomarańczy... :)

      Usuń

korzystam z grafik

Facebook

Obserwatorzy

Google+ Followers